lauantai 8. joulukuuta 2018

Kaupunkiloman 2 hotellin taktiikka

Nyt kun New Yorkin loman Esta-hakemuksen huijareista on jo selvitty, nyt seuraava asia on miettiä hotellivalintoja.

Ensimmäisellä matkallamme New Yorkiin 2011 viikon loma vietettiin kahdessa hotellissa. Suunnilleen puolivälissä lomaa vaihdettiin ihan suunnitellusti hotellista toiseen. Jos hotellivalinta menisi pieleen, tuskin kahden hotellin valinta menisi pieleen, jolloin edes toinen valinta olisi ns. "hyvä hotelli". Ja kun nähtävyyksien katselun suunnittelee niin, että kiertelee aina ne paikat läpi, missä kulloinkin hotelli on, niin hotellista nähtävyyksille siirtymisen matka on aina lyhyt. Tämä taktiikka on vaikuttanut hyvältä systeemiltä ainakin isoissa kaupungeissa esim. Dubaissa, Moskovassa ja New Yorkissa. Jos on pieni kaupunki ja lyhyempi kuin viikon loma, sitten varmaan ei kannata hotellia vaihtaa kesken lomaa. Vaikka eihän siinä isompaa vaivaa ole, kuin matkalaukun pakkaaminen keskellä viikkoa.

Ekalla matkallamme New Yorkiin yövyimme ensin "One UN New York" -hotellissa, joka silloiselta nimeltään oli "UN Millenium Plaza" -hotelli. Oma huoneemme oli 38:n kerroksen huone numero 3825. Samassa huoneessa pystyi majoittumaan koko perhe (2 aikuista + 2 lasta), ja ikkunoista avautui huikea näköala yli koko eteläisen Manhattanin aina vapauden patsaalle saakka, vaikka hotellin sijainti oli puolivälissä Manhattania, ihan Yhdistyneiden kansakuntien -talon kulmalla 44:llä Streetillä.

Ainakaan ensikertalaisena New Yorkin pilvenpiirtäjiä ei väsy koskaan katselemaan, ja valokuviakin tulee otettua päivin öin, tässä muutamia kuvia oman hotellihuoneemme nro 3825 ikkunasta vuonna 2011:








Loppuviikon olimme Times Squarella Crowne Plaza -hoellissa. Hyvä hotelli sekin, ja aivan ns. yöelämän keskuksessa valomainoksilla katettujen katujen keskellä - mutta ei sieltä hotellista mitään näköaloja ollut - muuta kuin vastakkaisen talon seinä. Tai sitten meillä kävi huoneen saamisessa huonoa tuuria? En tiedä olisiko ihan ylimmistä kerroksista ollut paremmat näköalat, ehkä olisi ollutkin.

Näköalojen ja aamupalan saatavuuden ja hinnan lisäksi muita valintakriteereitä hotellille voi olla myös se, että mitä aikoo tehdä ja missä aikoo käydä. Kovin pitkiä matkoja hotelliin ei kannata suunnitella, koska liikkuminen isossa kaupungissa voi olla hidasta.

Nyt alkavan loman aikana yövymme kolmessa eri paikassa. Ensimmäinen ja pelkästään ekan yön hotelli on aivan JFK:n lentoaseman kupeessa. Vuokraamme siis auton, ja ajamme käytännössä lähimpää hotelliin, jossa on halpa hinta ja aamupalaa saatavilla. Sitten seuraava aamuna lähdetään ajelemaan Kanadaa eli Torontoa kohden.

Torontossa yövymme pari yötä, ja sitten palataan taas takaisin New Yorkiin. Tällä kertaa Manhattanilla hotellimme tulee olevaan Pennsylvania -hotelli. Tämän hotellin aivan naapurissa ovat mm. Madison Square Garden jäähalli (pääsee katsomaan New York Rangersin jääkiekko-otteluita), lisäksi ostosmahdollisuudet ovat hyvät (hotellin vieressä mm. Macy´s tavaratalo). Hotellin ohi kulkee Broadway, jota pitkin Times Squarelle on matkaa vajaa kilometri, eli 10 minuutin kävelymatka. Empire State Building on alle puolen kilometrin päässä. Eli riittävästi tekemistä joka puolella niin, että hotellia ei tarvitse vaihtaa - eikä kannattaisi vaihtaa, koska New Yorkin kaupunkilomalle on tällä kertaa aikaa vain 4 päivää.

Tässä viime kertaiselta matkalta otettuja kuvia Time Squarelta (paras aika sinne on mennä pimeällä, jolloin valomainokset loistavat joka puolella täysillä, ja ihmisvilinää on kadut täynnä):




Sitten seuraavaksi suunnittelemaan, että missä paikoissa ainakin haluttaisiin tällä lomalla käydä. Osa New Yorkia on siis jo nähty, eikä enää mennä uudestaan (esim. luonnontieteen museo ja Madame ussaudsin vahakabinetti, New Yorkin eläintarha).

Osa jo nähdyistä paikoista halutaan nähdä vielä uudestaankin (esim. Central Park, uusi WTC-torni, vapauden patsas, Empire State Building,  Brooklyn bridge yms), ja vielä on paljon käymättömiä paikkoja (mm kiinalaiskaupunginosan Doyers Street) ja nyt on myös paikkoja, joita aikaisemmalla reissulla ei vielä lainkaan ollut, esim. 9/11 päivän museot ja muistomerkit. Mahdollisesti joutuu kohdelistaa jopa karsimaan, jos aika ei riitä kaikkiin paikkoihin, joita varmuudella bongaa paikan päällä koko ajan vielä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti