https://www.newyorkpass.com/
https://www.citypass.com
https://www.citypass.com/toronto
New Yorkissa City passiin sisältyy myös Hop-on-hop-off -bussilla ajelu, Torontossa se pitäisi ostaa ja maksaa erikseen. Torontossa Hop-on-hop-off bussi liikennöi talvikaudella (netistä löytyneiden tietojen mukaan) vain noin kerran tunnissa, kun autojen tiheys kesäkaudella on noin varttitunnin välein. Joten jätetään nyt sitten Toronton sightseeing-bussiliput ostamatta, ja yritetään pärjätä omalla vuokra-autolla.
Sillä Torontossa ei olisi kovin kätevää se, että jos jää jossain nähtävyyksiä katsomaan, niin vasta tunnin päästä pääsee seuraavalla autolla eteenpäin, ja jos siitä myöhästyy, joutuu odottamaan vielä toisenkin tunnin. New Yorkissa sen sijaan hop-on-hop-off busseilla on useita eri reittejä, ja bussien tiheys talvellakin ihan hyvä, jolloin sightseeing-busseja voi "ilmaiseksi" (eli turistipassiin sisältyen) käyttää kaupungissa liikkumiseen ihan muutenkin. Toki ei metrolla ajelutkaan tai isommalla porukalla taksin ottaminenkaan kallista olisi.
Nähtävyyksiin etukäteen ostettavat liput ovat muutenkin käteviä. Ne helpottavat rahastamista käyntikohteella, jossa etukäteen maksaville on oma jono - toisin sanoen siinä kohtaa jonoa ei ole yleensä ollenkaan, kun lippua vilauttamalla pääsee sisään, samalla kun rahojaan laskevat tai kortilla maksavat odottavat hitaasti liikkuvassa jonossa.
Etukäteen maksaessaan voi www.newyorkpass.com -sivuilla ostaa tietyn määrän päiviä, jolloin passi on voimassa ilman rajoituksia, tai sitten voi maksaa www.citypass.com -sivuilla tietyn kappalemäärän kohteita. Molemmilla tavoilla sisäänpääsyt tulevat huomattavasti edullisemmaksi kuin se, että maksaisi porteilla joka paikkaan erikseen.
Uutuutena nyt tällä kertaa näyttää olevan se (tätä ei siis ollut vielä 8 vuotta sitten), että nämä etukäteen ostettavat turistipassit tulevat kännykkään per heti. Eli sähköpostiin saa ohjeet, miten ko "appi" löytyy ja miten se aktivoidaan. Itse passi aktivoituu vasta sitten, kun matkallaan ekana päivänä ekassa kohteessa näyttää passia, niin sitten se on voimassa siitä eteenpäin niin pitkälle mitä on voimassaoloa ostanut. Eli tässä "mobile ticketing" -toimituksessa postikuluja ei synny. Tältä se sitten kännykän näytöllä näyttää:
City-passi nähtävyyksiin mallia Toronto. |
City-passi mallia New York passi (viimeisin applikaatio). |
Manhattanin eteläkärki Battery parkin kohdalla.
Kartalla näkyviä punaisia täpliä voi klikata, jolloin näkee
mitä missäkin päin olisi tarjolla.
|
New York Passilla pääsee yhteensä yli sataan kohteeseen. Joten viikon tai puolen viikon matkalla näistä ehtii nähdä vain murto-osan. Lisäksi on paljon ilmaistakin nähtävää, mm. Central Park, Brooklyn Bridge, suuret tavaratalot, katunäkymät sellaisenaan jne. Kuitenkin New York Passin mukana tulevasta karttaohjelmasta on se hyöty, että sen avulla myös tietää mitä kaikkea kaupungista löytyy, ettei sen takia mitään oleellista jää näkemättä vain siksi, ettei tiennyt poiketa oikeisiin paikkoihin.
Sillä yleensä nämä paikat bongaa pahimmassa tapauksessa vasta sitten, kun on jo kotiinlähdön aika, jolloin jos silloin vasta huomaa, että olisi vielä joku kiinnostava paikka pitänyt käydä, jos olisi tiennyt, niin silloin nämä jäävät seuraavaan reissuun...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti