torstai 1. helmikuuta 2018

Päivä neljä - kiertoajelut, veneajelu ja moskeija Abu Dhabissa

Lomaviikon seitsemästä päivästä päivä nro 4 oltiin koko päivä Abu Dhabissa, jossa siis yövyttiin 2 yötä Le Meridien rantahotellissa.

Suurin osa päivästä kului kiertoajeluiden merkeissä, ja niiden lomaan piti sijoittaa johonkin väliin samaan kiertoajelulipun hintaan sisältyvä veneajelu eli "Dhow corniche cruise". Veneajelu oli tunnin mittainen, ja siihen oli valittavissa päivän aikana 4 eri lähtöaikaa, eli klo 10:00, 11:00, 15:30 ja 16:30. Veneajelun lähtöpaikka oli Big Bus -kiertoajelun pysäkki nro 16, joka sijaitsee Marina Mallin (sataman ostoskeskuksen) ja Heritage Villagen (perinnekylän) puolivälissä. Nämä kaikki kolme ovat ihan kävelymatkan päässä toisistaan.

Lisäksi ehdoton "must" -kohde Abu Dhabissa on sheikki sayedin moskeija. Se on maailman kolmanneksi suurin (2 suurempaa löytyy kuulemma Saudi Arabiasta), ja lisäksi moskeija kaikkine koristeluineen, jättisuurine mattoineen ja pihan vesialtaat ovat erittäin kauniita. Jos vaan mahdollista, moskeija kannattaa käydä katsomassa myös iltavalaistuksessaan, jolloin se värjäytyy purppuran väriseksi.

Kiertoajelulippujen ostaminen näyttää olevan taiteen laji ihan jo sinänsä. Netin kautta tietoa on saatavilla hyvin vähän, ja netistä löytyvät reittikartat ovat melko epämääräisiä (siis karkealla resoluutiolla, joka toki latautuu nopeasti, mutta josta ei saa riittävästi selvää). Lisäksi itselleni etukäteen oli epäselvää se, mitä kaikkea mihinkin lippuun loppujen lopuksi sisältyy. Eli ainakaan itse en netin kautta varatessani ollut ihan 100%:n tarkkaan selvillä siitä, mitä olin ostanut, ja mihin kaikkeen lipuilla pääsi.

Näistä lähtökohdista yksi tapa edetä on se, että ostaa ensin ihan vaan varovasti vaikkapa vaan yhden päivän lipun Dubaihin reiteille. Voimassa olevan lipun voi aina upgreidata, niin että pienellä lisämaksulla siitä tulee vaikkapa 2-päivän lippu, tai 5-päivän lippu - tai vaikka 7 päivän lippu. Painotus voisi olla sanoilla "pienellä lisämaksulla", sillä upgreidaus voi olla (en ole varma onko) se kaikkein edullisin tapa saada joku tietty laajempi kokonaisuus, joka sitten sopii parhaiten omiin tarkoituksiin ja käytettävissä olevaan aikamäärään ja siihen, että mitä kaikkea kiinnostaa nähdä.

Eli itse ostin siis alun alkaen vain ja ainoastaan 1-päivän kiertoajelulipun Dubaihin. Se maksoi 63,70 USD per hlö, eli tammikuun 2018 vaihtokursseilla jos summan jakaa dollarin kurssilla 1,20 niin euromääräinen hinta oli noin 53 euroa. Yhden päivän lippuun sisältyi päiväreittien lisäksi myös yöajelu yövalaistusta katsomaan sekä vapaa pääsy Dubai -museoon. Muuta siihen ei sitten sisältynytkään. Mutta tähän 1-päivän Dubain lippuun sai upgreidattua myös Abu Dhabin kiertoajelun, jolloin hinta oli edullisempi, mitä nämä 2 lippua olisivat olleet erikseen ostettuna - upgreidauksen hinta oli muistaakseni 210 dirhamia eli noin 52,50 euroa per hlö. No - säästö ei ollut kovin suuri, mutta jotain kuitenkin.

Ja sitten kun olimme päässeet Abu Dhabiin, niin upgreidasimme jo kertaalleen upgreidatun lipun niin, että siihen sisältyi myös klo 19:00 alkava yöajelu Abu Dhabissa, josta lisähinta oli 59,00 dirhamia eli noin 15 euroa per henkilö. Upgreidauksissa pitää muistaa se, että vain voimassa olevan lipun voi upgreidata. Jos lipun hukkaa, tai jos se menee vanhaksi, silloin ei ole enää mitään mitä voisi upgreidata, eli silloin alennuksia ei saa, jos on vaikka eilen tai viime vuonna osallistunut johonkin kiertoajeluun, eikä se lippu ole enää voimassa.

Yhden päivän lippukin toki voi olla vielä voimassa (ja upgreidattavissa) vielä seuraavankin päivän puolella, sillä se on voimassa 24h siitä eteenpäin, milloin sen on ottanut ensimmäisen kerran jossakin bussissa käyttöön. Ja jos esim. ostaa Dubaissa upgreidauksena Abu Dhabin kiertoajelun, niin se tulee "date open" muotoisena, jolloin Abu Dhabin kiertoajelun voi aktivoida käytännössä milloin vaan, eli silloin kun Abu Dhabiin on saapunut, ja on sillä tuulella, että nyt voisi kiertoajelut ajaa alta pois...

Toinen varmastikin hyvä tapa kiertoajelulippujen suhteen voisi olla se, että hankkii heti vaan Dubaihin saapuessaan (internetin kautta ja etukäteen tätä laajinta kokonaisuutta ei mielestäni ole saatavilla) 7-päiväisen lipun, jos aikoo olla paikan päällä viikon verran. Siinä ajassa sen kyllä ehtii käyttää, ja 7-päiväiseen lippuun - siis vain siihen - sisältyy vapaa pääsy yhteensä 24 eri kohteeseen tai kävely/vene/bussikierrokseen. Tämän lisäominaisuuden hinnaksi tulee 377 dirhamia, eli noin 94 euroa. 7-päiväisellä lipulla aktiviteettia riittää varmuudella koko viikoksi (tai vaikka kahdeksikin viikoksi), eikä käytännössä mihinkään tarvitse sen jälkeen maksaa enää erikseen sisään.

Erikseen maksettaessa olisi tietysti kalliimpaa, kaikki kerralla ostettaessa, jolloin usein pääsee myös jonon ohi (kun pääsymaksu on jo maksettu). Tähän 7-päivän lippuun ei sitten kuitenkaan sisälly Burj Khalifa, eli jos maailman korkeimmassa rakennuksessa haluaa käydä, sinne pitää aina hankkia liput erikseen, joskin niitäkin lippuja saa halutessaan paketoituna joidenkin muiden aktiviteettien kanssa. Nämä kaikki 24 eri kohdetta eivät sijaitse Dubaissa, vaan mukana on myös esim. Abu Dhabin yms. naapuripaikkakuntien kohteita myöskin. Kuvaa klikkaamalla hiirellä kuvan saa suuremmaksi, jota näkee jotain...


7-päiväiseen lippuun sisältyvät kohteet ja aktiviteetit. Itse käytiin viikon
aikana kolmessa näistä. Kuva reittikartan takasivulta.


Tammikuun 2018 hintoja. Kuva reittikartan takasivulta.
Sitten tällä aasinsillalla takaisin neljänteen lomapäivään, joka siis kului kokonaan Abu Dhabissa. Kiertoajelubussi olisi mennyt aivan Le Meridien hotellimme ohi, ja lähin pysäkki olisi ollut viereisellä isolla ostoskeskuksella (Abu Dhabi mall ostoskeskuksen pääovien edessä), mutta koska hotellin lähipysäkin tarkka paikka ei ollut tiedossa, ja koska otaksuimme, että aika tulisi kuitenkin kulumaan nopeasti, otimme aamulla taksin kaupungin satamaan, ja lähdimme aamun ekan sighseeing bussin kyydisä klo 9:00 kaupungin nähtävyyksiä katsomaan.

Mielestäni ratkaisu oli ihan oikea, sillä lähtöpysäkin bussi on aina helppo löytää - siellä se seisoo tyhjänä jo hyvissä ajoin odottamassa, jolloin taksikuskille voi jo matkan aikana kertoa millaista bussia ollaan etsimässä. Jos joutuisi etsimällä etsimään, isot parkkipaikat on helpompi koluta taksilla kuin kävellen. Mutta Abu Dhabissa ja muuallakin lähtöpysäkin bussit löytyivät aina helposti, reitin varrella olevia hop-off-hopp-on pysäkkejä ei oltu välttämättä merkitty oikein mitenkään.

Jos lähtee aamun ekalla bussilla Abu Dhabin punaiselle reitille, silloin aikataulut on synkronoitu niin, että aamu ekasta bussista voi sheikki  Sayedin moskeijan edessä vaihtaa sujuvasti vihereälle kiertoajelureitille. Se menee F1-moottoriradalle ja Ferrari World -huvipuiston ympäristöön, ja sillä reitillä bussi kulkee vain 1,5 tunnin välein - kun punaisella linjalla bussi kulkee puolen tunnin välein.

Ja kun kiertää vihreän reitin läpi ja palaa sheikki Sayedin moskeijalle, siinä kohtaa pystyy vierailemaan moskeijassa (kunhan kiertää rakennuksen toiselle puolelle - kävelyä voi kertyä lähes kilometrin verran, että ensin pääsee moskeijan sisäänkäynnille), niin sen jälkeen pystyy sitten taas jatkamaan punaiselle reitille.

Noin tuo siis kannattaisi tehdä, mutta itsellemme kävi tässä kohtaa hiukan huonoa tuuria siten, että oma Abu Dhabi päivämme oli 12.1.2018 joka siis oli perjantai. Ja Arabiemiraateissa perjantai ja lauantai ovat viikonloppua, jolloin aukioloajat joissakin paikoissa voivat olla normaalia lyhyemmät. Ja esim. perjantaina sheikki Sayedin moskeija avasi ovensa vasta kello 14:00, jolloin kun olimme puoleen päivään mennessä jo kiertäneet vihreän reitin, niin moskeija ei ollutkaan vielä auki. Joten jatkoimme sitten moskeijaa sisältä näkemättä punaisen reitin loppuun, ja siitä tulimme sitten taksilla uudestaan ja erikseen katsomaan moskeijan. Kyllä se ehdottomasti kannattaa nähdä, jos Abu Dhabiin asti on tullut.

Iltapäivällä kävimme veneajelulla, ja illalla klo 19:00 alkoi ilta-ajelu yövalaistusta katsomaan, joten siinäpä se päivä sitten kuluikin, paljon ehdittiin nähdä - mutta koko päivä meni... :-) Ja oikeasti yksi lisäpäivä olisi ollut ihan hyvä, eli yksi hyvä strategia voisi olla myös sellainen, että jos itse paketoi oman lomamatkansa, ja jos perillä olemiseen aikaa on 7 kokonaista päivää (kuten meillä oli), niin sen voisi jakaa myös niin, että 3 yötä ja 2 kokonaista päivää viettää Abu Dhabissa, ja loput Dubaissa. Me olimme vain 2 yötä ja 1 kokonaisen päivän Abu Dhabissa, joten sinne voisi nyt lähteä vielä uudestaankin joku toinen kerta.

Tässä seuraavaksi sama kertomus kuvina.

Otan ekaksi tarkasteluun sheikki Sayedin moskeijan, koska se on selvästikin Abu Dhabin turisteille se ykköskohde. Paikan suuruudesta huolimatta väkeä on kuin pipoa, niin että hyvä kun sekaan mahtuu... Tähän alkuun joitakin lukuja: Sheikh Zayedin moskeijan mitatkin ovat varsin vaikuttavat. Moskeija-alueen pinta-ala on 12 hehtaaria, itse rakennuksen koko on 290 x 420 metriä, ja sinne mahtuu 40 000 ihmistä kerralla. Korkeutta on 115 metriä, eli aika tarkkaan saman verran kuin Tampereen Näsinneulalla. Moskeijassa on kupoleita 82 kpl, ja pääkupolin sisäkorkeus on 70 metriä. Moskeijan sisällä voi myös nähdä maailman suurimman maton. Ja tältä tämä kaikki näyttää kuvina:

Ja sitten kuvia kiertoajelulta eri puolilta kaupunkia. Päiväreittien perään ajelimme vielä iltakierroksen katselemassa yövalaistuksia. En kuitenkaan laita tähän nyt yökierrokselta kuvia koska reitin alkupää meni varakkaiden yksityistalojen alueella, jossa ei saanut kuvata lainkaan - jos yritti, niin bussissa huomautettiin asiasta heti, että kuvauskielto. Loppupäässä reittiä sai kuvata (esim. moskeijan yövalaistuksesta otin paljonkin kuvia, mutta omalla taskukamerallani (Canon Ixus) ne eivät liikkuvasta bussista oikein onnistuneet. Joko kuva oli epätarkka, tai sitten tuli heijastumia bussin ikkunoista.

Etihad towers sataman lähellä. Torni nro2:ssa on näköalatasanne
"observation deck 300". Ei ehditty käydä siellä.

Tässä maailman eniten kallellaan oleva talo.
18-asteen kaltevuuteen rakennettuna tämä talo kallistaa
enemmän kuin Pisan vino torni.


Abu Dhabi (suomeksi "gasellin isä") sijaitsee saarella. Tässä uusi silta
mantereelle. Vieressä on vanha 1960-luvulla rakennettu pienempi silta,
ja sitä ennen silta yhteyttä maihin ei ollut ollenkaan.

F1-radan katselutorneja, tämä torni varattu kuninkaallisten käyttöön.

Formularataa.

Isot varjot formulakatsomoiden päällä. Kisat ajetaan aina marraskuussa,
mutta varmasti tarpeelliset silloinkin.

Maailman nopein vuoristorata Ferrari World -huvipuiston yhteydessä.

Moottoritie Abu Dhabiin. Pyöreä rakennus on ymmärtääkseni joku hotelli.

Ohjeita työläisbussien kuljettajille, työläiset saa liikkua arkiaamuisin jotain
muuta reittiä pitkin.

"Mehiläiskennoja" pilvenpiirtäjän ympärillä varjoa
antamassa. Ne aina avautuvat ja sulkeutuvat automaattisesti
sen mukaan, tarvitaanko varjostusta vai ei.

Saadiyat -saarelle menevä silta.

Tässä kuvassa näkyy - jos näkyy - aivan kuvan oikeassa laidassa
rantahotellimme Le Meridien.


Saadiyat saaren sillalta.

Abu Dhabin "Louvre" on taidemuseo Saadiyat Islandilla. Museo on osa
Abu Dhabin kaupungin ja Ranskan hallituksen välistä 30-vuotista sopimusta.
Näkymä bussin ikkunasta, ei ehditty käydä täällä. 

Abu Dhabin keskustaa WTC-tornin lähistöllä. Ei ehditty tutustua tähän
alueeseen tämän enempää, mutta seuraavalla matkalla täällä voisi kävellä
vähän enemmänkin. Katsottavaa varmasti riittäisi.

Markaziyah -puistosta lähtevää rantakatua satamaan päin. Kevyen liikenteen
väyliä ei Anu Dhabissa tai Dubaissa kovin paljon ole, mutta tässä nyt
näkyy vähän sellaistakin.


Maailman korkein rakennusten välinen yhdyssilta
noin 300 metrin korkeudessa.

Abu Dhabin vastine Dubain hotelli Atlantinkselle valmistuu lähiaikoina.
Tiettävästi tosi hieno ja kallis hotelli siitä on tulossa.

Marina Mall eli sataman ostoskeskus, jonka katto on osittain telttakangasta.

Kaupungin siluettia satamasta katsottuna. Etualalla maailman korkein
lipputanko, jossa korkeutta 160 metriä.

Yksi kaunis esimerkki Dubain ja Abu Dhabin
arkkitehtuurista. Suomessa talo loppuu siihen, kun
kerrokset loppuvat, eikä huipulla ole yleensä mitään..
 Mutta Arabiemiireissä talon loppu on harkittu ja usein
myös koristeltu kauniisti. Se elävöittää maisemaa.
Sitten vielä joitakin kuvia veneretkeltä:


Kiertoajeluvene eli perinteinen Dhow näytti aina
suunnilleen tältä.


Vene sisältä.
41 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Thanks for sharing such great information, I highly appreciate your hard-working skills which are quite beneficial for me. Visit My Site farooqpc

  VastaaPoista
 4. Thank you, I’ve recently been searching for information about this subject for a long time and yours is the best I have found out so far. Visit My Site freeprokeys

  VastaaPoista
 5. Such a nice and helpful piece of information. I’m so happy that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing. Visit My Site free4pc

  VastaaPoista
 6. I really enjoy reading your post about this Posting. This sort of clever work and coverage! Keep up the wonderful works guys, thanks for sharing. Visit My Site up4pc

  VastaaPoista
 7. Thanks for the post. Very interesting post. This is my first-time visit here. I found so many interesting stuff in your blog. Keep posting.Visit My Site Wiki4pc

  VastaaPoista
 8. Amazing blog! I really like the way you explained such information about this post with us. And blog is really helpful for us. Visit My Site procrackpc

  VastaaPoista
 9. You have shared such a nice information here.. Thank and also view. Visit My site khokharpc

  VastaaPoista
 10. Nice information, I believe that anyone who wants to know something about this topic will like the post. I loved the reading blog. Visit My Site idmcracksoftware

  VastaaPoista
 11. dll files fixer khokharpc Thanks for this post, I really found this very helpful. And blog about best time to post on cuber law is very useful.

  VastaaPoista
 12. malwarebytes farooqpc Thanks for sharing such great information, I highly appreciate your hard-working skills which are quite beneficial for me.

  VastaaPoista
 13. https://ibnmatti.blogspot.com/2012/06/suomeen-iranilainen-suurmoskeija.html?showComment=1538099796034#c870991237710839004
  https://omatoimimatkat.blogspot.com/2018/02/paiva-nelja-kiertoajelut-veneajelu-ja.html?showComment=1538099824779#c5588518542313744999
  https://vantaanvandaali.blogspot.com/2009/03/koivukyla-mageen-urbaania-asumista.html?showComment=1538099869240#c3396646716377127111
  https://allualasko.blogspot.com/2009/11/moskeija-kirkko-ja-koulu.html?showComment=1538099925102#c618642879167620557
  https://salminenjouko.blogspot.com/2014/04/istanbul.html?showComment=1538099953005#c7473884552389520600

  VastaaPoista
 14. I really enjoy reading your post about this Posting. This sort of clever work and coverage! Keep up the wonderful works guys, thanks for sharing idmcracksetup.com

  VastaaPoista
 15. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. This article is so innovative and well constructed I got lot of information from this post. Keep writing related to the topics on your site. Avira Free Antivirus Pro Crack

  VastaaPoista
 17. Wow that was strange. I just wrote an really long comment
  but after I clicked submit my comment didn’t show up…
  well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say excellent blog!
  mediamonkey torrent
  mount and blade warband keygen
  ummy video downloader torrent
  corel painter torrent
  bluebeam revu mac crack
  Crack Like

  VastaaPoista
 18. Woah! This site's template/theme appeals to me much.
  It's straightforward, yet it's effective. Getting the "perfect balance" might be difficult at times.
  between excellent usability and aesthetics, I think you did a fantastic job on this.
  Furthermore, the blog is quite rapid to load.
  I'm using Firefox. Fantastic website!
  inpixio photo clip crack
  fineprint crack
  cinema 4d crack
  k7 ultimate security crack

  VastaaPoista
 19. It's a great site! Have you made any changes to your theme, or did you get it from any other source?
  With a few easy changes, a design like yours might be created.
  It definitely brings out the best in my blog.
  I'd want to know where you obtained your assignment from, if possible.
  app builder
  avs video converter crack license
  macbooster crack

  VastaaPoista
 20. Create message. Keep posting this kind of information on your blog.
  I am very impressed with your site.
  Hi, you've done a great job. I will definitely dig in and personally recommend it to my friends.
  I am sure they will find this site useful.
  drivermax crack
  navicat premium crack
  nitro pro crack
  revo uninstaller pro crack

  VastaaPoista
 21. This is really beneficial software for both you and myself.
  There were no errors detected throughout the audit.
  It's something you can take advantage of. I hope you find it enjoyable.
  camtasia studio crack
  avast cleanup crack
  gridinsoft anti malware crack
  wondershare pdfelement crack

  VastaaPoista
 22. This is a great moment to think about the future and to be cheerful, because now is the best time.
  I've just finished reading it and wished to provide some suggestions for stuff you might be interested in.
  It's possible to write further articles based on this one.
  This intrigues me and I'd like to learn more!
  synchredible professional crack
  sound forge pro crack
  minitool partition wizard crack
  vlc media player crack

  VastaaPoista
 23. What a wonderful way to screw people over.
  This site will help me find and use a lot of software.
  Do this and let us know. Thanks for sharing Chimera Tool Crack.
  Click here to visit our site and read more.
  any video converter crack
  just cause crack
  gridinsoft trojan killer crack
  easeus crack

  VastaaPoista
 24. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provide a new knowledge to me.
  Subnautica Below Zero Crack
  google sketchup pro crack

  VastaaPoista
 25. I like this article. I was searching over search engines and found your blog and it really helps thank you very much…
  audials one platinum the best multimedia tool designed for searching, converting, recording, and downloading tracks and movies from the Internet. audials one platinum can quickly capture audio and video streams, rip DVD content, and other multimedia codecs. audials one platinum offers different choices of importing tracks and film collections to online sharing mediums like Cloud Storage. audials one platinum

  VastaaPoista
 26. I like your all post. You Have Done really good Work On This Site. Thank you For The Information You provided. It helps Me a lot. It Is Very Informative Thanks For Sharing. I have also Paid This sharing. I am ImPressed For With your Post Because This post is very beneficial for me and provides new knowledge to me. This is a cleverly
  written article. Good work with the hard work you have done I appreciate your work thanks for sharing it.
  It Is very Wounder Full Post.
  dvdfab crack
  dvdfab crack
  dvdfab crack
  dvdfab crack
  dvdfab crack

  VastaaPoista
 27. I really like this article it's amazing. Thank you for shraing it and making it easy for everyone to access so easily.
  Pro Basketball Manager 2021 Crack
  ocenaudio crack
  Resident Evil 2 Crack

  VastaaPoista

 28. I’ve been surfing on the web more than 3 hours today, yet I never found any stunning article like yours.
  It’s alluringly worth for me.
  As I would see it, if all web proprietors and bloggers made puzzling substance as you did.
  the net will be in a general sense more beneficial than at whatever point in late memory.

  wirecast pro crack
  steganos safe crack
  aiseesoft total media crack
  nch drawpad pro crack
  msi wrapper pro crack
  nch dreamplan crack

  VastaaPoista
 29. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provide a new knowledge to me. this blog has detailed information, its much more to learn from your blog post.I would like to thank you for the effort you put into writing this page.
  I also hope that you will be able to check the same high-quality content later.Good work with the hard work you have done I appreciate your work thanks for sharing it. It Is very Wounder Full Post.This article is very helpful, I wondered about this amazing article.. This is very informative.
  “you are doing a great job, and give us up to dated information”.
  bitdefender-total-security-build-crack-3/
  ashampoo-winoptimizer-crack/
  cyberlink-powerdirector-crack/
  prism-video-converter-crack/
  videopad-video-editor-crack/
  startisback-crack/

  VastaaPoista
 30. Bus Simulator 21 Crack is a transport test system game created by Stillalive Studios and distributed by Astragon Entertainment furthermore, the brilliant game is more practical than the past transport test system titles and feels astounding the designs are excellent.
  MediaMonkey Gold Crack is awesome and helpful programming. Further, It is a music administrator and media jukebox for genuine music authorities and iPod clients.
  Microsoft Office Product Key is created in collaboration with Microsoft Corporation and comes with an array of programs that let users efficiently work at work and is available as an office suite.

  VastaaPoista
 31. Nice article and explanation Keep continuing to write an article like this you may also check my website Crack Softwares Download We established Allywebsite in order to Create Long-Term Relationships with Our Community & Inspire Happiness and Positivity we been around since 2015 helping our people get more knowledge in building website so welcome aboard the ship.

  reloader-activator-crack

  sparkol-videoscribe-crack

  spotify-premium-crack

  VastaaPoista

 32. Nice article and explanation Keep continuing to write an article like this you may also check my website Crack Softwares Download We established Allywebsite in order to Create Long-Term Relationships with Our Community & Inspire Happiness and Positivity we been around since 2015 helping our people get more knowledge in building website so welcome aboard the ship.

  nova-launcher-prime-apk crack

  rhinoceros-crack-license-keygen crack

  sony-vegas-pro-crack

  VastaaPoista

 33. I am very thankful for the effort put on by you, to help us, Thank you so much for the post it is very helpful, keep posting such type of Article.
  Adobe Acrobat Pro DC Crack
  CPUID HWMonitor Pro Crack

  VastaaPoista
 34. MATLAB Crack 2022 completely supports all high-level & low-level languages.
  https://crackwinx.com/matlab-crack-key-2022/

  VastaaPoista