torstai 14. helmikuuta 2019

Mihin riittää viikko New Yorkissa?

Viimeisenä aamuna jätimme matkalaukut säilytykseen ja luovutimme hotellihuoneen. Sen jälkeen siirryttiin kadun toisella puolella olevalle Madison Square Gardenille.








Areenalta kävelimme Grand Central terminalille, jossa kävimme myös 8 vuotta sitten, mutta aina on mukava nähdä samojakin paikkoja vielä uudestaan.




Grand Central -aseman jälkeen oli vuorossa Rockefeller keskus.











Ryhmäpotretti 19.1.2019 Rockefeller keskuksen huipulla.
Ryhmäpotretti samassa paikassa helmikuussa 2011.



Mitä kaikkea ehtii nähdä viikossa?

Meidän lomasta 3 ensimmäistä päivää kului autolla Torontoon ja takaisin New Yorkiin. Matkalla poikettiin Woodstock -konsertin muistopaikalla, Gatwin Glenissä, Niagaran putouksilla ja paluumatkalla Lake Placidissä. Yhden päivän aikana Torontossa kävimme Casa Lomassa, museossa, Toronto -kirjaimilla, Path -käytävillä, CN -tornissa ja sen juurella olevassa akvaariossa.

Tämän jälkeen meillä oli vielä 4 päivää käytettävissä New Yorkin Manhattanilla, jossa kävimme Madame Tussaudin vahakabinetissa, The High line -puistossa, Time Squarella, 911-memorialissa, WTC-1:ssä, Brooklyn sillalla, vapaudenpatsaalla, luonnonhistorian museossa, keskuspuistossa, Madison Square gardenilla, Grand Central -asemalla ja Rockefeller keskuksen Top of the rock -huipulla, josta yllä olevat ryhmäpotretit on kuvattu.

Yhteen viikkoon mahtuu siis ainakin 12 kohdetta Manhattanilla ja 5 Torontossa.

Jos tekisin nyt saman matkan uudestaan, jäisin automatkalla yöpymään jo Niagaran putouksille ja paluumatkalla toinen yöpyminen voisi olla Lake Placidin kylässä. Viikossa ehtii silloinkin nähdä aivan yhtä paljon, joskin painotus olisi vähän eri ja Manhattanille aikaa olisi jäänyt vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti