lauantai 24. helmikuuta 2018

Seitsemäs ja viimeinen lomapäivä Dubaissa

Viimeiselle päivälle jäi vielä kaupungin eteläosista 3 kohdetta, ensimmäisenä Miracle Garden, sitten JRB-alueella hengailua ja purjehtimista, ja lopuksi poikkesimme vielä Atlantis hotellin yhteydessä olevaan akvaarioon eli The Lost Chambers akvaarioon. Näistä 2 viimeisintä sisältyi Big Bus Companyn 5-päivän lipun hintaan, ensimmäiseen paikkaan eli Miracle Gardenin pääsymaksu maksettiin ihan oikealla rahalla.

Miracle Garden on "keskelle aavikkoa" ja kauas kaikesta muusta rakennettu puutarha, jonka päänähtävyys tai suurin taideteos lienee kukilla katettu Air Bus 380 -lentokone, joka siis on maailman suurin kukka-asetelma. Paikka itsessään on ihme, ja oletettavasti myös melkoinen vesisyöppö, mutta Dubaissa kun 98% juomavedestä tehdään merivedestä, niin se vesi käytetään 2-kertaan. Ensin kun se vesi menee ihmisten käyttöön, niin sen jälkeen viemäristä tulevasta vedestä poistetaan kiintoaineet, ja sama vesi käytetään uudelleen esim. kukkien kasteluun. Ja Miracle Gardenissa oletettavasti vettä kuluu päivittäin melkoiset määrät...

Kuvat kertovat enemmän, joten tässä kuvia:















Miracle Gardenin jälkeen tulimme taksilla takaisin kaupunkiin ja ajelimme sight-seeing bussilla (nämä siis sisältyivät myös 5-päivän lipun hintaan) JBR:lle eli Jumeirah Beach Resortille. Siellä myös ruokailimme, ja jatkoimme matkaa tunnin purjehdukselle, joka sekin oli sight-seeing lipun hintaan sisältyvä aktiviteetti.

Tässä kuvia veneretkeltä:













Veneretkeltä sight-seeing bussi vei muutaman pysäkin eteenpäin ja palmusaaren kärjessä olevalle Atlantis hotellille, jonka yhteydessä oli akvaario, joka oli rakennettu erilaisten maanalaisten käytävien varrelle aukeaviin isoihin ikkunoihin. Ja siellä sitten oli jos jonkinlaista erikoista meren elävää (jokaisesta tietysti infotaulut myös), tässä joitakin kuvia:






Loppuyhteenveto:

Dubai on yksi maailman nopeimmin kasvavista ja nopeimmin muuttuvista kaupungeista. Ja joka puolella rakennetaan koko ajan. Jos menee muutaman vuoden päästä uudestaan, kaupunki varmasti näyttää taas erilaiselta.

Palvelu oli ystävällistä, ja siihen varmasti osaltaan vaikutti myös se, että turisti ei törmää paikallisiin ihmisiin juurikaan missään. Vaan vastassa ovat etupäässä Kaukoidän maista saapuneet vierastyöläiset, joilla palvelukulttuuri on aivan omaa luokkaansa.

Poliisia en nähnyt juuri missään, mutta yleisfiilis oli kuitenkin turvallinen. Vaikka ihmisiä on joka puolella paljon, ja vaikka turisteja on paljon, ilmeisesti kaikki kuitenkin sujuu hyvin, ja kaikilla on onnistunut ja turvallinen loma. Lisäksi sääkin suosii, eli jos lomaltaan odottaa aurinkoa, niin ei varmastikaan pety.

Katsomista oli paljon, ja varmasti paljon jäi myös näkemättä. Mutta sen minkä ehti nähdä, se teki vaikutuksen. Kaikki oli aina "suurinta maailmassa", jopa niin että lopulta silmä turtui ja suhteellisuuden taju jollain tapaa katosi.

Ainoa miinuspuoli oli minusta se, että Suomesta jos katsoo, niin aika kaukanahan se Dubai on. Suora lento kestää noin 7 tuntia per suunta. Hyvänä puolena kuitenkin se, että aikaeroa oli vain 2 tuntia, joten aikaerosta johtuen ei tule ongelmia.

Lämpötila oli ainakin talvella eli tammikuussa suomalaiseen kesään tottuneelle juuri sopiva. Dubain kesässä lämpötila saattaa kivuta jopa +48C asteeseen, ja se kuulostaa ainakin itselleni aika paljolta. Joskin sisätiloissa ja jopa useimmilla bussipysäkeillä on kopit, joissa on ilmastointi, joten sisätiloissa kuumuus ei haittaa.

Kyllä mä voisin mennä joku kerta vielä uudestaankin Dubaihin. Oli siellä Dubaissa ja myöskin Abu Dhabissa todella hienoja paikkoja. Ehkä sitten eläkkeelle päästyäni paikan päällä voisin viettää vaikka vähän enemmänkin aikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti