tiistai 20. kesäkuuta 2017

Viikko riittää Moskovassa ihan hyvin

Kävimme siis vuosi sitten Moskovassa, ja junamatkat mukaan lukien reissuun varasimme ja käytimme 10 päivää. Ensimmäiset 5 päivää jaksoin tänne raportoida, mutta sitten innostus näköjään hiipui ja loppupäivät jäivät blogista pois. Eikä uusiakaan reissuja ole sen jälkeen tullut. Ei ainakaan sellaisia, joista nyt olisi ollut jotain erityistä kerrottavaa.

Mutta cloussataanpa tuo Moskovan matka nyt vaikka niin, että otsikkoa lainaten - kyllä viikossa katsoo kaiken mitä Moskovassa on katsottavaa. Eri kaupungeissa on tekemistä eri tavalla, Berliinin ehtii nähdä jopa yhdessä pidennetyssä viikonlopussakin, kun taas Lontoossa ainakaan ensi kertalaiselle mielestäni viikko ei riitä mihinkään. Eikä New Yorkiakaan viikossa ehdi paljon vielä katsella...

Moskova oli todella hieno kaupunki, ja siellä riittää vipinää vuorokauden ympäri, ja esim. monet suihkulähteet ovat öiseen aikaan kaunisti valaistu, näin ainakin Park Popedassa ja monessa muussakin puistossa.

Tässä muutamat kuvat loppumatkasta - kyllä meillä siis ihan järkevää tekemistä riitti joka päivälle, vaikka oltiinkin reilusti yli viikon matkassa:

Park Pobedy yövalaistuksessa. Minusta tässä puistossa kannattaa käydä
sekä yöllä että päivän valossa.


Tsaritsnajan suihkulähteitä Moskovan eteläpuolella noin 20km
kaupungin keskustasta. Junalla pääsee paikalle puistoon.

Patsaspuistoa Moskovan keskustassa, Gorkin puiston alkupäässä.
Mm. kaikki kommunismiajan patsaat on kerätty tänne.

Tähän päättyy tämän kertaisen reissun raportti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti